17-22.5.2009

Ville sai yllättäen kuulla ylimääräsistä lomista joten lähdettiin lomalle Ligurian rannikolle, Diano Marina-nimiseen eläkeläisparatiisiin. Siellä oli todella 87% eläkeläisiä, loput lapsiperheitä ja sitten me. Eipä tuolla väliä, ei me seuraa sieltä haettukaan. Tarkoituksena oli viettää loma ilman mitään juoksemista tai "pakko nähdä, pakko mennä"-kiirettä.

Oltiin otettu hotellin yhteydessä toimiva lomahuoneisto. Se oli itseasiassa halvempi kuin hotelli, sen lisäksi siinä oli keittiö niin säästettiin ruokailussakin. Heitettiin tavarat kämppään ja käveltiin pikku lenkki ja valittiin uimapaikka. Hetki auringonottoa toisella terassilla ja sitten uimaan.

Virallinen ranta oli koirilta kielletty joten mentiin mololle (jokainen muistaa Korsikan retkeltä lyhyen italian kieliopin, molo=aallonmurtaja).

Minä uin

lig01.jpg

Ville ui

lig02.jpg

Paikalliset tuijottivat ja kuvasivat, ilmeisesti tuntui käsittämättömältä uiminen toukokuussa.

Ville huoneiston toisella partsilla aurinkojuomaa maistelemassa

lig03.jpg

Piskeillä riitti puuhaa kun piti tuijottaa alakerrassa asuvaa pikkurakkia ja omistajaa

lig05.jpg

Rapurapurallaa

lig07.jpg

Maanantaina oleskeltiin ja otettiin aurinkoa. Jossain vaiheessa päivää huomattiin hotellin lainaavan polkupyöriä, käytiin pyytämässä semmoset ja lähdettiin polkemaan vähän kauemmas rannalle. Hitusen kova aallokko mutta nätti paikka. Ja oli kuuma.

Maisemaa

lig08.jpg

Vesikasvustoa

lig09.jpg

Pienenpieniä simpukoita

lig10.jpg

Tiistaina lähdettiin Monacoon. Matka ei varsinaisesti ollut pitkä mutta sitäkin hitaampi, tarkotuksella mentiin merenrantaa pitkin kaikkien kylien läpi. Matkalla pysähdyttiin tietysti uimaan.

Kuvasarja "näin se hyppy menee"

lig11.jpg

lig12.jpg

lig13.jpg

lig14.jpg

 

Monacoon meno oli virhe. Siellä oli tulossa viikonloppuna formulat ja koko paikka oli tungettu täyteen katsomoja jne.

Tästä ne kaahaa

lig15.jpg

Mirillä oli tosi kuuma

lig16.jpg

Hei viiniä!

lig17.jpg

Monacoa vuorelta

lig18.jpg

Keskiviikkona lähdettiin autolla koirien kanssa samalle rannalle missä käytiin pyörillä. Oli kuuma ja aallokko oli pienempi, onneksi. Valittiin vähän eri kohta, oli kivempi uida ilman isoja kiviä.

Maisemaa vähän ennen rantaa

lig20.jpg

Vedessä

lig21.jpg

Mun tartti uida vaatteet päällä koska olin niin palanut ettei voinut yhtään näyttää olkapäitä auringolle

lig22.jpg

Illalla haettiin vielä julmetun kokonen pitsa kämpille.

Ruokalevolla

lig23.jpg

Ruokalevolla viileämmässä...

lig24.jpg

Torstaina ajeltiin eri suuntaan kuin tiistaina ja käytiin rannalla. Muuten kiva mutta nämä epävirallisetrannat ovat joskus niin hankalassa paikassa... Roikuin ruohotupsussa Miri toisessa kainalossa ja naarmuunnuin verille. Hauskaa.

Illalla käytiin syömässä. Alkupalaksi syötiin spaghetti frutti di mare, pääruoaksi Ville söi simpukoita ja minä kalalajitelman. Hyvää settiä. Ajoissa kämpille ja nukkumaan, perjantaina lähdettiinkin aamusta ajamaan kotiin pakkaamaan kamoja.

Toinen kerros oli meidän huusholli

lig25.jpg