8.11.2008
Lauantaina soi herätyskello kuudelta. Suunnitelmana lähteä Venetsiaan. Meiltä sinne on hitusen alle 300 km joten seitsemän jälkeen olimme jo autossa.
Säätiedotus oli luvannut sadetta, ilma muuttuikin matkalla sumuiseksi ja harmaaksi. Yhtään sadepisaraa ei silti tullut, hyvä näin.
Saavuimme perille, autollahan ei Venetsiaan pääse. Sillan päässä on muutamia parkkitaloja joihin autot jätetään maksua vastaan. Kauemmaksikin voi jättää ja jatkaa matkaa laivalla, päätettiin kuitenkin mennä niin lähelle kuin pääsee, täyttä varmuutta ei ollut saako koiria viedä laivaan.
Auto siis parkkiin ja kävelemään. Ihmisiä oli ihan riittävän paljon, kesäaikaan luultavasti kymmenenkertaisesti.

Pari ensimmäistä kanaalia
ita54.jpg

ita55.jpg

Ostimme kartan ja lähdimme kohti isoa aukiota, taisi olla nimeltään Piazza San Marco. Ensivaikutelmaksi kaupungista tuli sokkeloinen paikka, täynnä aukioita ja pieniä kujia, jotka on tungettu kanaaleiden väliin.

Karttaa tutkimassa kujalla
ita56.jpg

Isompi kanaali
ita57.jpg

Ja hienosti löydettiin aukiolle. Matkalla ostettiin leivät ja hetki istuttiin penkillä niitä syöden. Toki olisi voitu ravintolassakin syödä, hinnat olivat vaan niin karmeita ettei se pahemmin houkuttanut.

Aukion kirkko
ita58.jpg

ita59.jpg

Evästauolla
ita60.jpg

Koirat herättivät suurta ihastusta. Niin ihmisissä kuin ikävä kyllä koirissakin. Tytöillä oli nimittäin juoksut ja irtokoirat asiasta tietysti kovin innostuivat. Yksi oli hyvinkin sinnikäs, paineltiin pikamarssia koirat sylissä sitä loppujen lopuksi karkuun ja onnistuttiin eksyttämään se kun jäi haistelemaan Rassin pissoja. Eksyttäessä löydettiin vahingossa rantaan ja ilmakin alkoi vähitellen kirkastumaan.

ita61.jpg

Jatkettiin matkaa. Pysähdyttiin kahvilaan. Ei pahemmin hintoja katsottu, cappuccino ja bisse maksoivat coperton kanssa 15 e. Ryöstöä, järkyttävän hintasta. Tosin oltiin rannassa, sivukujilla löytyisi varmaan halvemmallakin.

Taidekuva linnusta juomassa
ita62.jpg

Katsottiin kartasta reitti takasin parkkialueelle ja lähdettiin hissukseen kävelemään.
Muutama gondoli
ita63.jpg

Pari lisää
ita64.jpg

Isolta sillalta maisemaa
ita65.jpg

Käveltiin vähän sivummalta pois. Sieltä löytyi näitä huonokuntoisia (hylättyjä?) taloja. Vieressä saattoi olla juuri kunnostettu talo joten ehkäpä nämäkin kunnostetaan. Kuvailin niitä mutta laitetaan nyt vaan yhdestä kuva.
ita66.jpg

Ostettiin vielä jätskit ja syötiin ne kanaalin varrella.
ita67.jpg

Ihan mukava kaupunki kaikenkaikkiaan. Vanhuksia kerjäämässä tosin, karsean hintanen ja loma-aikaan varmasti ihan täpötäynnä. Mutta kauniita vanhoja taloja ja onhan tuo nyt selkeästi erilainen kanaalien takia. Ilman koiria voisin mennä uudestaan, ahtailla kujilla väenpaljoudessa on välillä hitusen hankala kuljettaa tuota laumaa.