27.6.2008
Mä liityn mafiaan tai johonkin että loppuu toi silmään pissiminen. Laajakaista miehen pitäisi tulla tänään, odottelin aamupäivän kärsivällisesti. Koska tiedän ettei se tule, toivon silti. Ei näkynyt ja lähdin käymään postissa. En ottanut sanakirjaa mukaan koska edellinen postitus sujui kuitenkin kohtuullisen hyvin vaikken tajunnutkaan sanaakaan. Noh, menin tiskille ja näytin pientä, ehkä n. 500 grammaa painavaa pakettia ja hymyilin ja sanoin että Suomeen kiitos tämä. Uusi täti alkoi molottamaan. Kälätti ja höpötti, en saanut lauseesta kiinni ja suustani pääsi epämääräinen öööö... Vedin henkeä ja sanoin etten puhu italiaa. Täti vilkasi mua ja jatkoi juttuaan. Pyysin puhumaan hitaammin, ei vaikutusta. Annoin paketin ja koitin hokea maxilettera. Ei aavistustakaan onko lettera kirje (tarkistan, on se muuten) mutta ilmeisesti en osaa ääntää alkuunkaan koska täti ei tajunnut.
Keskustelu jatkui, minä hoen sitä maxiletteraa ja täti molottaa. Sitten se alkoi puhua expressistä. Nononono, maxilettera. Ei prkele mennyt jakeluun. Jos tuo ei olisi lapselle mennyt paketti niin olisin napannut paketin ja häipynyt. Lopputulos oli että se vatipää akka laittoi sen economy-pakettina ja se maksoi kultaa ja mirhamia. Otsasuoneni luultavasti pullotti, ei sen takia että se postintäti nyt olisi jotenkin tavallista ärsyttävämpi vaan siksi että turhaa minä mitään sanoja koitan käyttää kun ei nuo tajua. Jotenkin välillä tuntuu että nuo huijaavat minua kun huomaavat etten osaa kieltä kunnolla. Mikä se maksikirje sitte on jos ei maxilettera?

Jatkoin matkaa paikalliseen kiskaan jossa myydään nettiaikakortteja. Koska haluan lukea sähköpostini, en tingi siitä. Olin opetellut hienon lauseen että kerrankin sanon nätisti enkä vain murahda haluamaani asiaa. Virhe. Sanoin lauseen, myyjä kysyi kuinka monella eurolla, vastasin ja sitte alkoi puhetulva. Jotain numeroa se halusi. Aikansa toisti kysymystä kunnes näki epätoivoisen ilmeeni ja tuhahtaen työnsi sen kortin ("ai ei se vieläkään ole oppinut puhumaan italiaa, kunhan esittää").
Nyt odottelen sitä laajakaistamiestä. Tuskin maltan odottaa tulevaa keskustelua sen kanssa, tosin ihme on jos se tänään tulee.
Jotain hyvääkin, viikonlopuksi mennään Garda-järvelle.