19.9.2008
Viikko sitten löydettiin rappukäytävästä pieni ruskea koira. Se nukkui naapurin kynnysmatolla. Täällähän tämä koirakulttuuri on todella typerä joten epäiltiin että lienee jonkun naapurin vieraan ja tyyppi on keksinyt jättää koiran vierailun ajaksi käytävään.
Koira kuitenkin vietti yön toisensa jälkeen rapussa. Ensin tarjoiltiin sille vettä ja kirottiin sitä joka sen sisään päästää. Ristin sen Rapuksi ja muutaman yön jälkeen silittelin. Kiltti pieni otus, leikkisä ja hauska tyyppi. Mielelläni olisin omaksi ottanut jos se mahdollista olisi ollut. Tilanne kuitenkin näytti siltä ettei Rapulla ole kotia ja aloin selvittämään mitä hittoa täällä tehdään kulkukoirille.

Kyselyjen ja mailien jälkeen sain selville että pitää soittaa paikalliselle poliisille joka hakee koiran ja vie sen koiratarhalle. Rappua ei ollut näkynyt pariin yöhön ja elättelin toiveita että olisi kotonaan tai joku muu olisi sen tarhalle hoitanut.
Lähdin tänään päivälenkille ja siinä se makasi naapurin ovella. Tein lenkin ja nappasin koiran kainaloon ja vein kylppäriin. Annoin vettä ja juttelin hetken, Ville soitti kyttikselle.

Eihän sieltä hemmetin poliisilaitokselta vastattu. Hetken pähkäilyn jälkeen otin Rapun naruun ja lähdin kävellen sitä poliisilaitokselle viemään. Eipähän homma ihan nappiin mennyt.
Rappu ei ole tainnut olla koskaan remmissä. Se pomppi ja kiemurteli. Puolen kilometrin jälkeen teki stopin ja kieltäytyi jatkamasta matkaa. Houkuttelin sitä, koitin hyvällä ja pahalla. Ei se painava ole mutten sitä n. viittä kilometriä kyllä olisi jaksanut kantaakaan.
Lähdettiin takasin kotiin miettimään että mitä seuraavaksi. Kunnes kesken matkan Rappu kiskaisi minut sivukadulle. Päästin irti ja se juoksi suoraan erään omakotitalon portin eteen. Hetken kolkuttelin mutta ei siellä kukaan ollut kotona. Jätin sen sinne kun se tyytyväisenä jäi portin eteen makaamaan.

Ilmeisesti kyseessä oli koiran koti ja ilmeisesti nämä vatipäät päästävät sen juoksemaan vapaana. Mikäs siinä tietysti, niin tekee pari muutakin mutta seuraavaksi kun Rappu tänne taas ilmestyy niin joko käydään keskustelemassa omistajien kanssa koiran nukkumapaikasta tai soitetaan uudelleen poliiseille. Ei tämä näinkään voi jatkua.

rappu.jpg

rappu1.jpg