28.5.2009

Ja tämä vuosi alkaakin olemaan taputeltu. Ollut hiukan kiire viikko, jäänyt tuon blogin päivitys Ligurian retken osalta viimesiin päiviin.

La-su välisenä yönä sain ilokseni aidon vatsataudin. Kuumetta ja vähän kaikkea tuli, ei siitä sen enempää. Hieman jännitti miten nopeasti siitä toivun, ei kovin montaa päivää pakkaamiselle enää ollut eikä lauantaina läheskään kaikkea oltu vielä pakattu. Tauti kuitenkin talttui ja pakkaaminen jatkui.

Eläinlääkärikin saatiin hoidettua pienen väännön jälkeen, heillä oli hitusen vanhaa tietoa nykyisistä vientisäädöksistä. Loppujen lopuksi ei tarvinnut maksaa loishäädöistä kuin lääkkeet, passien leimaus oli ilmaista.

Keskiviikkona väsäsin kaiken kiireen keskellä Villen töihin läksiäisiin läjän karjalanpiirakoita ja pullia. Meinasi huumorintajua jo loppua kesken jossain vaiheessa... Koko ajan on luonnollisesti ollut varjossa 27-35 astetta, sisälläkin lämpö pyörinyt siinä kolmessakympissä. Mukavaa pestä kaappeja kun aina välillä saat pestä tippuneet hikipisarat pois.

Tänään Ville vei tarjottavat töihin ja kävi palauttamassa puhelimet sun muut. Minä siivoilin loppuun, asunto käytiin tarkastamassa ja homma alkoi olemaan paketissa.

Hieman vänkäystä meinasi syntyä kun käytiin vuokraisännän luona pyytämässä allekirjoitus lappuun että saadaan takuurahat takaisin. Ihme kitinää ja vaatimuksia, meidän kuulemma pitäisi maksaa summa x tämän kämpän siivouksesta, tämä kun jää nyt tyhjilleen ja aikaa voi mennä ennen seuraavien vuokralaisten tuloa. Luonnollisesti asunto pitää siivota jos on ollut pitkään tyhjillään. Mutta ei kai me nyt sitä makseta! Päästiin sopimukseen lopuksi, onneksi vuokraisäntä puhuu englantia.

Viimesiä hetkiä siis viedään. Huomenna lähdemme aamulla ajamaan kohti Saksaa, maanantaina lähtee laiva kotiin. Kotiin on ihana päästä, Suomeenkin tavallaan. Luultavasti jäädyn sinne, täällä kun 23 astetta tuntuu jo tosi kylmältä.

Kotimatkasta kirjottelen sitten ensi viikolla kunhan kiireisimmät hommat saadaan alta pois.