3.7.2008
Tuossa siivotessa huomasin tehneeni aimoläjän havaintoja. Kirjataan muistiin. Ja sen lisäksi, uskon vakaasti ettei moni ole tullut ajatelleeksi näitä.

1. Kärsivällisyys ja odottaminen
Olen aina ollut ehkä hitusen kärsimätön ja huono odottamaan. Jos vieraat sanovat tulevansa klo 17 niin minulla vanne kiristää päätä 17.15 jos vieraita ei näy. Tai vaikkapa joku asentaja tms, jos sanotaan aika niin siihen aikaan ollaan paikalla. Vihaan myös jonottamista.
Mutta täällä. Jos laajakaistamies sanoo tulevansa perjantaina, ei kannata olettaa hänen tulevan. Kannattaa enemmin löysätä vanne ja merkata kalenteriin kahden viikon päähän maanantain. Hyvin luultavaa että hän saapuu silloin. Ehkä, en tiedä, maanantaina selviää. Pysyn paljon paremmalla tuulella kun en edes kuvittele tuon odotetun herrasmiehen saapuvan aikasemmin.
Jonottaminen. Tämä kansa rakastaa jonottamista. He jonottavat kaupassa, kiskalla, metroasemalla, missä tahansa. Kassalla ei ole koskaan kiire, ihan hyvin voi ruveta juttusille asiakkaan tai toisen kassan kanssa. Tai vaikkapa laskea kassan aikansa kuluksi. Taas olen oppinut löysäämään vannetta, se että huokailen ja nostan verenpainettani ei auta, se tekee taas vaan huonolle tuulelle.
Ylipäänsä palvelu. Bissen kaatamiseen lasiin voi mennä ihan hyvin kymmenenkin minuuttia. En tiedä miten mutta tiedän sen olevan mahdollista. Turha ärsyyntyä. Ja muutenkin, palvelua tulee kun sitä tulee, ei aikaisemmin. Tosin täytyy myöntää että "scusi" ja ystävällinen katse nopeuttaa sitä. Joskus.

2. Bidee
Työkaverini ehkä muistaa mikä mysteeri tämä oli minulle. En itseasiassa edes tiennyt mikä se on, luulin sitä kusilaariksi. Se ei ole, selvitin sen onneksi etukäteen. Tiedän siis mitä sillä tehdään. Aikani kiersin sitä kuin kissa kuumaa puuroa, vieläkään en ihan tajua tilannetta jossa sitä käytetään muttei se ole niin tarkkaa. Siinä ei myöskään istuta niinpäin kuten pöntöllä.
Sen lisäksi siinä on hirmu hyvä pestä jalat, se on juuri sopivan korkunen. Tai mitä tahansa mitä ei viitsi lavuaarissa pestä ja ammeen suihku ei ole yhtä hyvin optimoitu. Näppärä kaikenkaikkiaan. Jos täältä joskus saan seuraa jolle voin puhua näistä "ootko koskaan muuten miettiny" niin selvitän bideen loputkin salaisuudet...

3. Paikalliset kakarat
On ihan normaalia että 5-v penska lähtee äitin kanssa pyöräilemään klo 22 ilman kypärää autotietä pitkin.
Tai että kun suku hengailee niin kakarat juoksee keskenään pitkin pihaa kymmenen jälkeenkin. En ole kertaakaan nähnyt yli 2-v lapsen kiukkuavan täällä ja harvoin näen niiden roikkuvan äitin hihassa huomiota hakemassa. Ovat iloisia ja ystävällisiä ja näissä sukutapahtumissa touhuavat keskenään. Yksi vkl käytettiin koiria joskus yhdentoista jälkeen. Parkkipaikalla oli kaveriporukka lähdössä autolla johonkin, vaunuissa hengaili pieni vauva. Ei muuten tapahtuisi Suomessa tai sossu olisi jo paikalla.

4. Juomakulttuuri
Et ole alkoholisti vaikka joisit joka päivä. Miten näiden maksa kestää? Ja muuten tiedoksi, juo ne muutakin kuin punkkua, bisseä esimerkiksi.

5. Alastomuus
Minulla on huono tapa iltaisin istua parvekkeella katsomassa auringonlaskua alusvaatteillani. Lopetin sen kun huomasin seinänaapurin vaivaantuvan tosi paljon, raukka joutuu vetämään kessunsa selkä meidän parvekkeeseen päin. Kotona Suomessa kirmailen kesäisin aina alusvaatteilla tai alasti, tämä on vähän rajottavaa mutta tämä porukka ei varmasti lähtisi sekasaunaan alasti.

Ja päivän opetus. Älä jahtaa märällä mopilla kärpästä. Siitä tulee sotkua, varmasti enemmän kuin se kärpänen yksinään aiheuttaisi.