13.6.2008
En edes viitsi mennä eilisiin tapahtumiin tarkemmin. Se pyöräliike ei ollutkaan se mitä me luultiin, se oli joku pyöräkerho. Liike löytyi jonkin matkan päästä. Ja olisi ollut keskiviikkona auki. Se siitä.
Lähdin postiin aamupäivällä. Teknisten ongelmien vuoksi tein sen kolme päivää liian myöhään mutta lähetyksen mukana on anteeksipyyntö asiasta. Posti on semmonen pienenpieni huone jossa on aina 10-20 ihmistä ja todella kuuma. Tutkin hetken kahden eri luukun tekstejä ja menin toiseen jonoon. Täällä on semmonen hurmaava tapa että vanhukset saa etuilla, kysymättä. Ne vaan tulee eteen jonossa. Se on ärsyttävää mutten kehtaa alkaa riehumaan. Niinpä etenemisen sijasta siirryin taaksepäin kun niitä pappoja tunki joka suunnalta eteen seisomaan.
Täällä myöskin saa arvostella kielitaidotonta. Enhän minä tajua että minusta puhutaan kun papat osottelee, tuijottaa ja höpisee. Aika ei edennyt, minua ärsytti, oli kuuma. Jossain vaiheessa joku pappa etuili koko jonon ja marssi tiskille. Jestas mikä karjuminen, ne muut papat intoutuivat. Huitoivat ja karjuivat kunnes pappa meni jonoon, minun eteen luonnollisesti.
Jonotin postitiskille kun laskujenmaksu tiskille siirtyi nuorempi herra, ehkä 30-v. Ikävä kyllä hänellä oli sepalus auki ja seuraavat minuutit kuluivat kovin tuskallisesti kun koitin pidättää naurua, hikoilin ja kuuntelin kun minusta puhuttiin. Onneksi vuoro tuli ja lyhyen sananvaihdon jälkeen pääsin pois sieltä pätsistä.
Menin baariin toipumaan äskeisistä kärsimyksistä. Huokasin tiskille että birra ja baarinomistaja alkoi luettelemaan vaihtoehtoja. Nappasin sieltä välistä jonkun ja ilmeisesti valinta miellytti sekä omistajaa että muutamaa asiakasta, minulle hurrattiin. Tai sitten lausuin sen oikein, en tiedä.
Illalla Ikeaan. Saapahan nähdä monta harmaata hiusta sieltä itselleni saan.