19.8.2008
Pää hajoaa ihan todella.
Eilen Villen töistä selvittelivät miten saadaan, tai siis Ville saa, henkkaria sun muuta systeemiä joita noihin autokauppoihin vaaditaan. Helppo homma, ensin kunnan toimistolta haetaan residenza, mukaan passia, palkkakuittia, kaasulaskua, codice fiskalea jne. Kun sen saa niin saa hakea sitä henkkaria.

Ville lähti siis ko toimistolle, kaikista vaadittavista kopiot mukana. Kopiot olivat oikein, 14,62 e kiitos. Automaatille ja takasin toimistolle. Eieiei, ei tätä tänne makseta, tietenkään. Tämä pitää maksaa Tabaccheriaan (paikallinen tupakkakauppa, kioski tavallaan) ja pyytää sieltä "marcha di ballo" tms. No tietysti pitää, miksi ihmeessä sitä sinne toimistolle maksettaisiinkaan...
Vaan eipä tuo haitannut, pientä tyypillistä säätöä vaan. Puolen tunnin etsimisen jälkeen löytyi aukioleva tabaccheria ja takasin toimistolle lippulappusen kanssa, lappujen allekirjotusta, leimoja ja lopuksi sai pari lappua. Kuitin että residenzaa on haettu ja todistus että on saatu kuitti residenzan hakemisesta. Ja sitten odotellaan. Ai mitäkö? No kuukauden ajan nyt odotellaan että toimistolta saapuu joku sankari tarkistamaan meidän huushollin että todella asutaan täällä ja vain me, eikä jaeta kämppää esim. pakolaisperheen kanssa.
He eivät tule etukäteen ilmoittamaan tulostaan, tietenkään (ettei olla ovelia ja esitetä asuvamme täällä). Nyt sitten onkin kysymysmerkkinä Villen tuleva loma. Kenties vietämme sen ovipuhelimeen nojaten?